• Uitgangspunt
  • Stil Staan
  • Afhankelijk
  • Waar begin je
  • Inzicht
  • Genees jezelf

IMG 4907 2

Ziek zijn is een signaal van het lichaam dat je huidige levenswijze niet de juiste is. Vaak nemen we dan een pilletje, laten een paar behandelingen doen tegen de verschijnselen en gaan op de oude manier verder. Maar daarmee onderdruk je de oorzaak van je ziekte en wordt geen genezingsproces in gang gezet.

Door preventief met je gezondheid bezig te zijn, verklein je je kansen op ziekte aanzienlijk. Wel vraagt dit vaak nieuwe leefgewoonten, gedachten en handelingen.

IMG 5159 2Als je stilstaat bij je huidige situatie, kijkt wat er werkelijk scheelt en je leefwijze, voeding en denken aanpast, kun je al zeer veel goeds bereiken. Door te leren vertrouwen op het zelfgenezend vermogen van je lichaam heb je al een stap gemaakt. Dit vertrouwen helpt natuurlijk ook wanneer je een optimale levensstijl wilt vinden terwijl je gezond bent.

IMG 5798 3Lastig is dat we in onze moderne maatschappij niet op ons zelfgenezend vermogen hebben leren vertrouwen. We zijn afhankelijk geraakt van gezondheidssystemen die steeds minder blijken te werken. Dat heeft ook positieve kanten. Door de uitholling van het ziektekostensysteem bijvoorbeeld, zullen we ons genezingsproces steeds vaker in eigen hand moeten nemen.

IMG 6208 2

Maar waar begin je dan? Hoe vind je je weg in het oerwoud aan informatie? Ga je alleen af op wat artsen en wetenschap zeggen? En wat is waar en wat is niet waar?

Wat ik doe is jou bij de hand nemen om de verantwoording over je eigen gezondheid te nemen.

IMG 7379 2Als raadgever en informatieverstrekker, geef ik geen behandeling maar inzicht in jouw proces en de genees- en leefwijzen die hierbij kunnen passen. Vaak gaat dit buiten de maatschappelijk geconditioneerde gedachten om. Door het bestuderen van de symptomen, je gedachten, gevoelens en acties in jouw huidige situatie gaan we proberen je unieke weg naar gezondheid  te vinden.

IMG 7643 2

Wat je bij geneesjezelf.info kunt vinden is bewustzijn over wat ziek zijn is, of hoe je dat kunt voorkomen. Dat je ook zelf keuzes kunt maken in gezondheid en mogelijke genezing.

Het genezingsproces is, zelfs met gelijkwaardige klachten, voor iedereen verschillend. Jouw genezingsproces is net als je vingerafdruk totaal uniek! En hetzelfde geldt voor het veranderen in leefwijze of het dichter bij jezelf willen komen.

Aschwin Goes

Al een aantal jaar kom ik te vaak op uitvaarten van vrienden en bekenden om hen de laatste groet te brengen. Allemaal zijn zij te jong gestorven door ziekte. Tegenwoordig overlijdt bijna niemand in dit land nog aan ouderdom. En dat terwijl de algemene gedachtegang is dat je niet ziek hoeft te worden als je maar gezond leeft.

Met de vraag wat dan gezond leven is, ben ik me eens grondig gaan verdiepen in de achtergronden van ziekte en gezondheid. Door mijn studie aan de Technische Hogeschool ben ik breed opgeleid. Disciplines als biologie, scheikunde, natuurkunde en - voor mij de belangrijkste - de kwantumfysica kan ik uitstekend volgen, opnemen en combineren. Doordat ik geen achtergrond heb in de ‘geneeskunde’, geeft me dit de vrijheid om door een andere bril naar ziekte en gezondheid te kijken.