• Uitgangspunt
  • Stil Staan
  • Afhankelijk
  • Waar begin je
  • Inzicht
  • Genees jezelf

IMG 4907 2

Ziek zijn is een signaal van het lichaam dat je huidige levenswijze niet de juiste is. Vaak nemen we dan een pilletje, laten een paar behandelingen doen tegen de verschijnselen en gaan op de oude manier verder. Maar daarmee onderdruk je de oorzaak van je ziekte en wordt geen genezingsproces in gang gezet.

Door preventief met je gezondheid bezig te zijn, verklein je je kansen op ziekte aanzienlijk. Wel vraagt dit vaak nieuwe leefgewoonten, gedachten en handelingen.

IMG 5159 2Als je stilstaat bij je huidige situatie, kijkt wat er werkelijk scheelt en je leefwijze, voeding en denken aanpast, kun je al zeer veel goeds bereiken. Door te leren vertrouwen op het zelfgenezend vermogen van je lichaam heb je al een stap gemaakt. Dit vertrouwen helpt natuurlijk ook wanneer je een optimale levensstijl wilt vinden terwijl je gezond bent.

IMG 5798 3Lastig is dat we in onze moderne maatschappij niet op ons zelfgenezend vermogen hebben leren vertrouwen. We zijn afhankelijk geraakt van gezondheidssystemen die steeds minder blijken te werken. Dat heeft ook positieve kanten. Door de uitholling van het ziektekostensysteem bijvoorbeeld, zullen we ons genezingsproces steeds vaker in eigen hand moeten nemen.

IMG 6208 2

Maar waar begin je dan? Hoe vind je je weg in het oerwoud aan informatie? Ga je alleen af op wat artsen en wetenschap zeggen? En wat is waar en wat is niet waar?

Wat ik doe is jou bij de hand nemen om de verantwoording over je eigen gezondheid te nemen.

IMG 7379 2Als raadgever en informatieverstrekker, geef ik geen behandeling maar inzicht in jouw proces en de genees- en leefwijzen die hierbij kunnen passen. Vaak gaat dit buiten de maatschappelijk geconditioneerde gedachten om. Door het bestuderen van de symptomen, je gedachten, gevoelens en acties in jouw huidige situatie gaan we proberen je unieke weg naar gezondheid  te vinden.

IMG 7643 2

Wat je bij geneesjezelf.info kunt vinden is bewustzijn over wat ziek zijn is, of hoe je dat kunt voorkomen. Dat je ook zelf keuzes kunt maken in gezondheid en mogelijke genezing.

Het genezingsproces is, zelfs met gelijkwaardige klachten, voor iedereen verschillend. Jouw genezingsproces is net als je vingerafdruk totaal uniek! En hetzelfde geldt voor het veranderen in leefwijze of het dichter bij jezelf willen komen.

Visie

Onze westerse ‘geneeskunde’ is bijna totaal gebaseerd op symptoombestrijding in plaats van genezing. Vele chronische zieken zoeken naar genezing, of in elk geval naar verlichting van deze klachten. Maar daarbij is gemiddeld te weinig aandacht voor een leefwijze die de gezondheid kan stimuleren.

Het zorgsysteem van nu is er ook een van starre ideeën en voorschriften. Geld is daarbij de belangrijkste drijfveer. Het wordt gestuurd en gefinancierd door de farmacie, voedingsindustrie, banken en zorgverzekeraars.

Welzijn en beterschap zijn totaal vergeten en worden omgezet in een kostenplaatje. En dat terwijl iedereen bij de aangeboden behandelingen ook liefde, zorg en aandacht zou moeten krijgen, want dat bevordert genezing enorm. We zouden liever naar een ‘beterhuis’ gaan, en niet naar een door het zorgsysteem gecreëerde ‘ziekerhuis’.
Ook vond ik tijdens mijn studies uit dat de paradigma’s (de vaste aannames en veronderstellingen) van de wetenschap voor veel behandelingen en veronderstelde oorzaken niet meer voldoen. En nieuwe inzichten worden niet geaccepteerd, omdat ze buiten de ‘wetten’ van de westerse geneeskunde vallen. Belangrijk aspect hierbij is dat aan deze nieuwe inzichten en behandelingen ook geen geld te verdienen valt. Als je een chronische patiënt gaat genezen, levert deze in het zorgsysteem geen geld meer op. Hetzelfde geldt dus voor het feit dat door gezonde leefwijzen veel minder ziekte zou bestaan.

Artsen zijn schaakmat gezet door dit systeem waarbij alles - inclusief hun studies - is gefinancierd door de voedingsindustrie, farmacie en zorgverzekeraars. Hun studies zijn veelal die in medicijnen in plaats van geneeskunst. Daardoor hebben ze meestal een zeer gefragmenteerde kijk gekregen op het complex van de mens en hebben ze geen idee van de ontdekkingen die buiten de gevestigde orde om worden gedaan. Vele oude, goedwerkende methoden zijn weggeschoven. De moderne blijken vaak lapmiddelen die de patiënt laten kwakkelen en de farmacie rijk maken. Voeding en gezonde leefwijze zijn hierbij een ondergeschoven kindje.

Ook kon ik niet anders dan vaststellen dat met kanker, dementie, hart- en vaatziekten, diabetes, hernia, MS, fybromyalgie en reuma zeer goede resultaten zijn geboekt door onderzoekers en behandelaars die anders tegen ziekten en behandelingen aankijken.

Uit al deze zienswijzen komt één gemene deler naar voren; ons leven in deze welvaartsmaatschappij is een enorme, constante aanslag op ons immuunsysteem.

Zelf ben ik met diverse methoden en therapeuten aan het werk gegaan om mijn immuunsysteem te verbeteren en het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam te vergroten. De resultaten waren verbazingwekkend, ook voor mijn omgeving. Wat ik me heb afgevraagd is waarom niet iedereen hierover (enige) kennis heeft en waarom we vanuit de media, voedselvoorlichting en de geneeskunde vaak andere of tegengestelde berichten krijgen.

Door mijn kennis met je te delen, hoop ik het leed dat ziek zijn met zich meebrengt te helpen verzachten of weg te nemen. Graag draag ik op deze manier bij aan de transformatie van onze maatschappij van welvaart naar welzijn.